מתכונים


מתכון לאסאדו ביין ופלפלת | כמות ל-6 סועדים

מתכון לאסאדו ביין ופלפלת | כמות ל-6 סועדים

רכיבים:

6 יחידות אסאדו עצם מס' 9 במשקל של כ 350 גר' ליחידה
2 כוסות יין אדום יבש
3 כפות סוכר חום
2 כפיות פלפלת צבעוניות
1 כף מלח אטלנטי
3 גבעולי סלרי אמריקאי
5 שיני שום קלופות
2 גבעולי רוזמרין טרי
1 שורש פטרוזיליה
2 גזרים
1 בצל לבן גדול
2 כפות קורנפלור
3 ליטר מים
3 כפות שמן זית

 
אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר עמוק וסוגרים את האסאדו מכל צידיו ומוציאים לתבנית עמוקה.
את כל ירקות השורש והשום מטגנים על המשקע שנוצא בסיר למשך 7 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים את היין ומגרדים את המשקע שנוצא בסיר בעזרת כף מעץ.
מוסיפים את חומרי הטעם והרוזמרין ומצמצמים למשך 5 דקות.
מוסיפים את המים ומרתיחים. את הקורנפלקס פותחים בכוס מים ומוסיפים תוך כדי ערבוב לנוזל הרותח.
מסננים ויוצקים את הרוטב על האסאדו לכיסוי מלא של הנתחים, מכסים בנייר פרגמנט טנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות למשך 3 שעות.
המלצת הגשה: פירה ותפודים עם ערמונים קלויים קצוצים מעל. 

קרא עוד
מתכון לשניצל עגל

מתכון לשניצל עגל


מתכון ל6 סועדים

יש להשרות את השניצל במרינדה של:

2 כפות מייפל

2 כפות רוטב סויה

1 כף חומץ

1 כפית שום כתוש

קורט מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

קורט טימין יבש

 

לאחר השריה של חצי שעה יש לקמח את השניצל לטבול בחלבון ביצה ופרורי פנקו גס..

 

מטגנים בשמן רדוד לא רותח (160 מעלות)

מכל צד למשך כ2 דקות

 

מומלץ להגיש לצד הום פרייז וסלט ירוק בתאבון

קרא עוד
מתכון לאנטריקוט בגריל

מתכון לאנטריקוט בגריל

רכיבים:

נתח אנטריקוט במשקל של 1.5 קג

2 כפות חרדל דיג׳ון

כפית פלפלת צבעונית גרוסה

חצי כוס יין לבן

כפית מלח גס

ענף רוזמרין

כפית גרגירי כוסברה


אופן ההכנה: 

למרוח את האנטריקוט טוב מכל צידיו בכל חומרי הטעם הרשומים מעלה

לחמם מחבת עם מעט שמן זית ולצרוב את הגוש מכל צידיו.

 

להעביר לתבנית ולצלות בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות

 

מומלץ להשתמש במד טמפרטורה ולהגיע לטמפרטורה של 63 מעלות פנימית

קרא עוד
מתכון לקבבוני טלה בגריל

מתכון לקבבוני טלה בגריל

כמות ל6 סועדים

רכיבים:

1 קג בשר בקר גרוס

200 גרם שומן טלה טחון

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברא קצוצה

כפית פלפל ירוק טרי חריף קצוץ

50 גרם צנוברים לא קלויים

כפית מלח

חצי כפית כמון טחון

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המסה יחד להומוגניות, יוצרים קציצות במשקל של 100 גרם ליחידה בערך.., צורבים על מחבת חמה מאוד ומשלימים צליה בתנור בחום של 180 למשך כ 15 דקות

קרא עוד