מתכוני וידיאו
היום נכין מנה מיוחדת שגונבת את ההצגה מהשנייה הראשונה ויכולה להוות "מרכז שולחן" חגיגי לשולחן השבת, פורים שמתקרב וגם לפסח שמגיע מיד אחריו. נעבוד עם ספריבס טלה - נתח בשר איכותי של 'וול דאן' שמתבשל בטנזיה - פירות יבשים מקורמלים, רוטב מתקתק ועשיר ומוגש לצד קוסקוס טעים.
1. בסיר רחב וגדול על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את נתח הבשר, צורבים במשך דקה מכל צד ומוציאים אותו לצלחת.
2. מוסיפים לסיר את הבצל הסגול, מטגנים עד להזהבה, מתבלים בכמון, פפריקה ופלפל שחור, מערבבים במשך 30 שניות ומוסיפים את הפירות היבשים. מוסיפים את הסילאן, הסוכר החום והמלח ומערבבים היטב.אם אין לכם סיר טאג'ין או סיר שמתאים גם לאפייה, בשלב זה מעבירים את תכולת הסיר לתבנית.
3. מסיטים את הפירות המיובשים והבצל לשולי הסיר או התבנית ומניחים במרכז את נתח הבשר. יוצקים 4-5 כוסות מים, מסדרים מעל את ענפי הטימין ומכסים את נתח הבשר בתערובת הפירות והבצל.
4. מכסים את הסיר או התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 3-4 שעות. מדי פעם בודקים אם חסרים נוזלים ומוסיפים מים, אם צריך. חשוב לטעום את הרוטב במהלך האפייה ולשפר טעמים במידת הצורך.
הכנת הקוסקוס:
5. בקערה גדולה שמתאימה גם לחימום במיקרוגל, מערבבים היטב את הסולת עם המלח והשמן. מוסיפים 2 כוסות מים חמים, מערבבים ומכניסים למיקרוגל למשך 8 דקות.6. בעזרת מזלג, מפוררים את הקוסקוס לפירורים גסים, מכסים את הקערה, ממתינים 5-6 דקות ומסננים את הקוסקוס במסננת ייעודית לקוסקוס.