מתכוני וידיאו

תקראו לכולם - יש לנו ארוחה משפחתית טעימה שמכינים בצ'יק והכי כיף לשבת סביב צלחת ענקית ולנגב ביחד: אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת שווארמה הודו מהירה של 'וול דאן' לצד חומוס ביתי נפלא.

  • זמן הכנה 40 דקות
  • רמת קושי קל

מרכיבים(5 מנות):

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל, חתוך לחצאי טבעות דקות
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס (לא חובה)
  • 600 גרם נתחי שווארמה הודו של רשת קצביות 'וול דאן'
  • לחומוס:
  • 2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו לילה מראש, שטופים ומסוננים
  • 3 שיני שום, מקולפות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • מיץ מחצי לימון סחוט היטב
  • 1/2 1 כוסות טחינה גולמית

אופן ההכנה:

במקום לצאת, היום נכין בבית שווארמה מושלמת - תוך 10 דקות. איך זה קורה? ל-'וול דאן' יש מוצר מצוין של נתחי שווארמה הודו שמגיעים חתוכים ומתובלים היטב וכל מה שאתם צריכים לעשות זה להקפיץ אותם 2-3 עם מעט בצל ופלפל חריף, אם תרצו.

מתחילים בהכנת החומוס:

1. ממלאים סיר גדול ב-2 ליטר מים. מוסיפים את גרגירי החומוס, שיני השום, כמון, מלח, פלפל שחור וסודה לשתייה מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך 3-4 שעות, עד שהגרגירים רכים והנוזלים מצטמצמים משמעותית ומסמיכים. אם במהלך הבישול המים מתאדים מהר מדי, משגיחים מקרוב ומוסיפים מים, אם צריך.

2. מצננים קלות את הגרגירים המבושלים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את מיץ הלימון והטחינה הגולמית וטוחנים לממרח חלק במרקם של משחה.

הכנת השווארמה:
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והפלפל החריף עד להזהבה.

4. מוסיפים את נתחי השווארמה (אין צורך בתבלינים ומלח, הנתחים מתובלים היטב), מקפיצים במשך 2-3 דקות, עד שהשווארמה חמה ומסירים מהאש.

איך מגישים? מיישרים את החומוס בצלחת גדולה, בתנועות סיבוביות ומניחים במרכז בנדיבות מהשווארמה. מוסיפים פיתות, ירקות, חמוצים, חריף ורטבים אהובים בצד - ומגישים מיד.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.