מתכוני וידיאו
נתח מספר 9 שידוע גם כקשתית, שפונדרה וכמובן אסאדו הוא ה-נתח לאוהבי הבשר. יש לו מראה שכבות יפהפה של צלע דקה וארוכה, מעט שומן, בשר ושומן. זהו נתח שמיועד לצלייה או בישול ארוכים בחום נמוך, כשהוא מכוסה ועטוף היטב.
1. חותכים 2 ריבועים גדולים של נייר כסף. מניחים ריבוע נייר כסף אחד על משטח עבודה ועליו מניחים נייר אפייה. מסדרים עליהם את הבשר ומתבלים אותו במלח גס ופלפל שחור. מכסים בנייר אפייה נוסף ועוטפים היטב. אוטמים הכל עם ריבוע נייר הכסף התחתון ואז עוטפים הכל עם נייר כסף נוסף.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 8 שעות.שעה לפני שהבשר יוצא מהתנור, מכינים את הרוטב:
3. בסיר רחב וגדול על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מתבלים בפלפל שחור, תערובת לקציצות, סוכר חום ומלח, מערבבים ומטגנים במשך 30 שניות.
4. מוסיפים לסיר את הפטריות, מערבבים ומבשלים במשך דקה.
5. מסדרים את קוביות האסאדו בסיר, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות על אש נמוכה.