מתכוני וידיאו

30 דקות עבודה בלבד ויש לכם מנה חגיגית עם בשר רך כמו חמאה שמתפרק מהעצם: אוראל בראל עם מדריך וידאו להכנת אסאדו של וול דאן ורוטב עסיסי ומענג של פטריות ובצלים שמבשלים בנפרד ומאחדים עם הבשר לקראת סיום הבישול

  • זמן הכנה 30 דקות
  • רמת קושי קל
  • בשרי

מרכיבים(5 מנות):

  • 1.5 ק"ג קוביות אסאדו עם עצם של רשת קצביות וול דאן
  • 1 כף תערובת מלח גס ופלפל שחור טחון (תבלין "נטו על הבשר גרוס" של וול דאן)
  • לרוטב:
  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לחצאי טבעות
  • 10-15 פטריות קטנות שלמות
  • 1 כפית תערובת קציצות מזרחי של וול דאן
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה:

נתח מספר 9 שידוע גם כקשתית, שפונדרה וכמובן אסאדו הוא ה-נתח לאוהבי הבשר. יש לו מראה שכבות יפהפה של צלע דקה וארוכה, מעט שומן, בשר ושומן. זהו נתח שמיועד לצלייה או בישול ארוכים בחום נמוך, כשהוא מכוסה ועטוף היטב.

1. חותכים 2 ריבועים גדולים של נייר כסף. מניחים ריבוע נייר כסף אחד על משטח עבודה ועליו מניחים נייר אפייה. מסדרים עליהם את הבשר ומתבלים אותו במלח גס ופלפל שחור. מכסים בנייר אפייה נוסף ועוטפים היטב. אוטמים הכל עם ריבוע נייר הכסף התחתון ואז עוטפים הכל עם נייר כסף נוסף.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 8 שעות.שעה לפני שהבשר יוצא מהתנור, מכינים את הרוטב:
3. בסיר רחב וגדול על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מתבלים בפלפל שחור, תערובת לקציצות, סוכר חום ומלח, מערבבים ומטגנים במשך 30 שניות.

4. מוסיפים לסיר את הפטריות, מערבבים ומבשלים במשך דקה.

5. מסדרים את קוביות האסאדו בסיר, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות על אש נמוכה.  

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.