מתכוני וידיאו
במתכון הבא נשתמש בבצק פילאס. עלי הבצק דקים יותר כך שאין צורך לרדד אותם ומתקבל מאפה קריספי ופריך במיוחד. המילוי כולל בשר טחון נהדר של 'וול דאן' וכמות נכבדה של בצל ששומרת על עסיסיותו של הבשר הטחון כיוון שהוא נאפה מגולה ועלול להתייבש.
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, סוכר, פלפל שחור ובהרט ומערבבים במשך 1-2 דקות.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים במשך 5-7 דקות תוך כדי ערבוב ופירוק גושי הבשר.
3. מסירים מהאש ומעבירים את תכולת המחבת למסננת כדי שהמילוי יגיר החוצה נוזלים שעלולים לפגום בפריכות הבורקס.
4. חותכים את הבצק לעיגולים גדולים בקוטר 23 ס"מ (אפשר להיעזר בקערה הפוכה) ומסדרים אותם בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.5. מניחים ממילוי הבשר בנדיבות במרכז עיגולי הבצק ומקפלים את שולי הבצק למשולש שמזכיר אוזן המן גדולה.
6. מפזרים על מילוי הבשר צנוברים שנקלו קלות בשמן זית. נזהרים שלא ישחימו יותר מדי, אחרת הם יישרפו באפייה. הקלייה נועדה רק להעשיר את טעמם של הצנוברים.
7. מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום שחור ולבן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות עד להשחמה יפה.
הכנת הרוטב:
8. בסיר בינוני עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים במשך 1-2 דקות. יוצקים פנימה כוס מים וכוס מים נוספת מהולה בכף קמח, מערבבים היטב, מנמיכים לאש קטנה ונותנים לרוטב להסמיך במשך 10 דקות.