מתכוני וידיאו
"כתף מרכזי" הוא שמו של נתח מספר 4. נתח במרקם די חלק ומראה רחב מאוד עם קצה צר. הנתח בעל אחוזי שומן נמוכים ומתאים מאוד לבישול ארוך כשהוא חתוך לקוביות. בשל מרקמו העדין של הנתח הוא עשוי להיפגע בהקפאה ולכן מומלץ מאוד לקנות אותו טרי.
1. בסיר רחב ועמוק, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבשר, צורבים אותן קלות מכל צד עד שהבשר מאבד את רוב הגוון הוורוד ומוציאים אותן לצלחת.
2. לאותו סיר, מוסיפים את הבצל, מטגנים אותו עד להזהבה וכשהבצל מזהיב, מוסיפים את הפלפלים, העגבניות, תפוחי האדמה, הסלרי והשום. מבשלים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, מערבבים במרץ ומבשלים במשך 2-3 דקות.
4. מחזירים לסיר את הבשר, יוצקים על הכל מים עד לגובה הבשר (כ-750 מ"ל), מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 2-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.
טקסט לדוגמא