מתכוני וידיאו

אוראל בראל מבשל לשבת דג מרוקאי עם סלמון טרי מפולט של וול דאן, עטוף ברוטב אדום מתובל היטב עם גרגירי חומוס ופלפלים חריפים. אנחנו דאגנו לכם למדריך וידאו מפורט שלב אחר שלב - אתם תדאגו לחלה טובה ושמנמנה לטבול ברוטב המושלם הזה. 


  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • פרווה

  • מרכיבים(6 מנות):
  • 6 פרוסות סלמון מפולט מרשת הקצביות 'וול דאן'
  • מלח גס
  • 3 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 ראש שום, מחולק לשיניים, מקולפות
  • 3 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
  • 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 5-6 פלפלי שאטה / פלפלים חריפים מיובשים
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
  • 250 גרם גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות + 3 כפות מים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מפזרים מלח גס על נתחי הסלמון, ממתינים 10 דקות, שוטפים ומייבשים את הדגים בטפיחות עם נייר סופג.

2. בסיר רחב ושטוח, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את רצועות הפלפל האדום עם שיני השום, צורבים את הירקות עד שהם מבושלים ורכים ואז מתבלים בפפריקה, פלפל שחור וכורכום ומערבבים במשך דקה.

3. מוסיפים פלפלי שאטה / פלפלים חריפים, מסדרים עליהם את נתחי הסלמון, מפזרים מעל מחצית מכמות הכוסברה הקצוצה ואת גרגירי החומוס, מתבלים במלח, יוצקים לסיר מים עד גובה הדגים ולבסוף מוסיפים את רסק העגבניות מהול במים. ממש מערבבים את רסק העגבניות עם הנוזלים שבסיר

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות ולא יותר.  

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.