מתכוני וידיאו

מה תגישו בפורים או בשבת שאחריו? לאוראל בראל יש הצעה מעולה: נתח חזה הודו משובח של 'וול דאן', חתוך לפרוסות ועטוף ברוטב סמיך, עשיר ומתובל היטב של בצל, אפונה עם צ'ילי, סלרי וכוסברה.

  • זמן הכנה 40 דקות
  • רמת קושי קל
  • בשרי

מרכיבים:

  • 1 נתח חזה הודו ברשת מרשת קצביות "וול דאן"
  • 1 בצל סגול, מקולף
  • 1 כף פלפל אנגלי / פלפל שחור טחון גס
  • 1 כף מלח גס
  • 3-4 עלי דפנה
  • לרוטב:
  • 1 בצל, חתוך לחצאי טבעות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס
  • 4 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 1/2 1 כוסות אפונה
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף קמח להסמכת הרוטב (לא חובה)

אופן ההכנה:

הקצב של 'וול דאן' נותן לי את נתח ההודו עטוף ברשת כדי שלא יתפרק בזמן הבישול. תחילה מבשלים אותו לבד, עם בצל, עלי דפנה, מלח ופלפל שחור. אחר כך פורסים את הנתח ומבשלים אותו ברוטב סמיך, עשיר ועסיסי. מנה יפה וחגיגית לשולחן השבת והחג.

1. ממלאים במים סיר גדול ועמוק, מניחים בו את נתח ההודו כשהוא עם הרשת, הבצל השלם, עלי הדפנה, מלח ופלפל שחור. מבשלים על אש קטנה במשך שעתיים ולאחר מכן מוציאים את הנתח, מצננים קלות, מסירים את הרשת ופורסים לפרוסות בעובי שווה. שומרים בצד את מי הבישול.

הכנת הרוטב:
2. בסיר רחב או מחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי והסלרי, מתבלים בכמון, כורכום, פלפל שחור, מלח וסוכר חום, מערבבים קלות ומטגנים במשך 2 דקות עד שהסלרי מתרכך.

3. מוסיפים את האפונה, מסדרים מעל את פרוסות ההודו, יוצקים מעל 2-3 כוסות ממי בישול נתח ההודו - עד לגובה הפרוסות ובעזרת כף יוצקים את הנוזלים על הפרוסות. ניתן להוסיף כף קמח להסמכת הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.