מתכוני וידיאו
הקצב של 'וול דאן' נותן לי את נתח ההודו עטוף ברשת כדי שלא יתפרק בזמן הבישול. תחילה מבשלים אותו לבד, עם בצל, עלי דפנה, מלח ופלפל שחור. אחר כך פורסים את הנתח ומבשלים אותו ברוטב סמיך, עשיר ועסיסי. מנה יפה וחגיגית לשולחן השבת והחג.
1. ממלאים במים סיר גדול ועמוק, מניחים בו את נתח ההודו כשהוא עם הרשת, הבצל השלם, עלי הדפנה, מלח ופלפל שחור. מבשלים על אש קטנה במשך שעתיים ולאחר מכן מוציאים את הנתח, מצננים קלות, מסירים את הרשת ופורסים לפרוסות בעובי שווה. שומרים בצד את מי הבישול.
הכנת הרוטב:
2. בסיר רחב או מחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי והסלרי, מתבלים בכמון, כורכום, פלפל שחור, מלח וסוכר חום, מערבבים קלות ומטגנים במשך 2 דקות עד שהסלרי מתרכך.
3. מוסיפים את האפונה, מסדרים מעל את פרוסות ההודו, יוצקים מעל 2-3 כוסות ממי בישול נתח ההודו - עד לגובה הפרוסות ובעזרת כף יוצקים את הנוזלים על הפרוסות. ניתן להוסיף כף קמח להסמכת הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות.