מתכוני וידיאו

במקום בשר ראש או אסאדו עגל, בחרנו הפעם באסאדו כבש משובח וטרי של 'וול דאן' - מעדן אמיתי לשבת. מבשלים את החיטה בנפרד מה שהופך אותה לתוספת ממכרת בפני עצמה וחכו שתראו את צורת ההגשה הגאונית של החמין העשיר והמיוחד הזה.

 

רכיבים:

1.2 ק"ג צוואר כבש טרי מרשת קצביות 'וול דאן'

3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לרבעים

1 בטטה, מקולפת (מוסיפים אותה בשלמותה שלא תתפרק)

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

3 ביצים (רכות, לא מקולפות אך שטופות היטב)

1 כף שמן

1 בצל גדול, קצוץ

5-6 שיני שום, מקולפות ושלמות

1 כף שטוחה פפריקה מרוקאית

1 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1 כף סוכר חום

1 כפית מלח

1 כוס (200 גרם) שעועית לבנה שהושרתה במים 12 שעות

1 כוס (200 גרם) שעועית שחורה שהושרתה במים 12 שעות

1 כוס (150 גרם) גרגירי חומוס יבשים שהושרו במים 12 שעות

לחיטה:

1 כף שמן

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, פרוסות

200 גרם חיטה

2 פלפלים אדומים חריפים יבשים

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית שטוחה פפריקה מרוקאית

לקציצת סרה:

500 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן'

1 ביצה

1 כף שמן

1/2 כוס שקדים טחונים

1/2 כוס פיסטוקים טחונים

1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1 כף קמח מצה / פירורי לחם - ליציבות (לא חובה)

1/2 כפית מלח

1 כף סוכר חום

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית אגוז מוסקט

מתחילים בהכנת הקציצה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל הרכיבים לעיסה אחידה. מניחים את העיסה על נייר אפייה ומעצבים אותה לנקניק מאורך, כשהוא עטוף באופן מהודק בנייר האפייה. מכניסים את הרול המגולגל לשקית צלייה וקושרים אותה.

הכנת החיטה:
2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד להשחמה. מתבלים בפפריקה, כורכום, סוכר חום, מלח ופלפל שחור ומוסיפים את החיטה. מערבבים, צורבים את החיטה היטב מכל הצדדים ומכבים את האש. מניחים את הפלפלים המיובשים בשקית צלייה, מוסיפים את החיטה, יוצקים מעל 1/2 1 כוסות מים וקושרים את השקית.

הכנת הבשר:
3. כדי להפחית את הטעם החזק של שומן הכבש, אפשר להרתיח את הבשר במים חמים במשך שעה - אך לא חובה.

4. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה. מתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, סוכר חום ומלח, מערבבים ומוסיפים את האסאדו כשהוא פרוס (כ-3 עצמות לכל פרוסה).

5. מערבבים וצורבים את הנתח משני הצדדים, יוצקים מעל מים לכיסוי הבשר. מוסיפים את השעועית הלבנה והשחורה ואת גרגירי החומוס, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, עד שהקטניות והבשר רכים.

6. מוסיפים את תפוחי האדמה, את הבטטה בשלמותה ואת הביצים, מניחים עליהם את שקית החיטה ושקית הקציצה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי-שעתיים או מניחים ישירות על הפלטה ונותנים לחמין להתבשל באיטיות עד לסעודה של שבת בבוקר.

הצעת הגשה: מחלקים כל אחד מרכיבי החמין לכלי נפרד ומתקבל מראה מרהיב ומגרה במיוחד.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.