מתכוני וידיאו

הטנזיה המתקתקה והפריכה שעשויה מפירות יבשים ואגוזים משתלבת עם נתח צוואר טלה משובח של וול דאן לתבשיל ארוך, חגיגי וטעים במיוחד שיפאר את שולחן השבת. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב.


  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • בשרי


מרכיבים(6 מנות):

  • 1 ק"ג צוואר טלה טרי של 'וול דאן'
  • 300 גרם תערובת שזיפים מיובשים ומגולענים, משמשים מיובשים וצימוקים, שטופים היטב
  • 200 גרם תערובת אגוזי מלך, קשיו ושקדים (לא חובה)
  • 2 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
  • 5-6 בצלי שאלוט שלמים, מקולפים ושטופים
  • צרור סלרי, קצוץ
  • 1/2 כוס רוטב סילאן עם צ'ילי של 'וול דאן'
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 300 מ"ל מים חמים

אופן ההכנה:

בחרתי בנתח צוואר טלה טרי של רשת הקצביות 'וול דאן' שמתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעמו של הבשר: חוויית גורמה בארוחה ביתית.

שימו לב: אפשר לבשל את התבשיל בשיטה המסורתית עם טאג'ין, סיר חרס צפון אפריקאי שניתן למצוא היום גם בגרסאות מודרניות. אין לכם טאג'ין? תוכלו להשתמש בסיר עם תחתית כבדה שמתאים גם לאפייה או בתבנית עם מכסה.

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הבשר וצורבים אותו במשך 1-2 דקות מכל צד.

2. מתבלים את הבשר בכורכום, כמון, פפריקה, פלפל שחור ומלח, מוסיפים את הצ'ילי, מערבבים קלות והופכים את הבשר כך שהתבלינים יצפו היטב את הנתחים. אם אתם משתמשים בתבנית עם מכסה, בשלב זה מעבירים את תכולת הסיר לתבנית.

3. יוצקים על הכל את רוטב הסילאן, מסדרים את השאלוט בין נתחי הבשר, מפזרים מעל את הסלרי, תערובת האגוזים והפירות היבשים ויוצקים מים חמים על הכל.

4. מכסים את הטאג'ין, הסיר או התבנית ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 2-3 שעות. אחרי שעתיים של אפייה, בודקים אם חסרים נוזלים ומוסיפים מים, אם צריך.


טקסט לדוגמא

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.