מתכוני וידיאו
בחרתי בנתח צוואר טלה טרי של רשת הקצביות 'וול דאן' שמתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעמו של הבשר: חוויית גורמה בארוחה ביתית.
שימו לב: אפשר לבשל את התבשיל בשיטה המסורתית עם טאג'ין, סיר חרס צפון אפריקאי שניתן למצוא היום גם בגרסאות מודרניות. אין לכם טאג'ין? תוכלו להשתמש בסיר עם תחתית כבדה שמתאים גם לאפייה או בתבנית עם מכסה.
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הבשר וצורבים אותו במשך 1-2 דקות מכל צד.
2. מתבלים את הבשר בכורכום, כמון, פפריקה, פלפל שחור ומלח, מוסיפים את הצ'ילי, מערבבים קלות והופכים את הבשר כך שהתבלינים יצפו היטב את הנתחים. אם אתם משתמשים בתבנית עם מכסה, בשלב זה מעבירים את תכולת הסיר לתבנית.
3. יוצקים על הכל את רוטב הסילאן, מסדרים את השאלוט בין נתחי הבשר, מפזרים מעל את הסלרי, תערובת האגוזים והפירות היבשים ויוצקים מים חמים על הכל.
4. מכסים את הטאג'ין, הסיר או התבנית ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 2-3 שעות. אחרי שעתיים של אפייה, בודקים אם חסרים נוזלים ומוסיפים מים, אם צריך.
טקסט לדוגמא