מתכוני וידיאו
רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. מניחים את נתח הבשר על 2 שכבות נייר אפייה ולידו 4-5 גבעולי טימין טריים. יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח-פלפל שחור גס ופלפל חריף גרוס ומעסים קלות עם היד את השמן והתבלינים לתוך הבשר.
2. עוטפים את הנתח ב-2 שכבות נייר אפייה ואז ב-2 שכבות נייר כסף - הבשר צריך להיות אטום לחלוטין, אחרת מרקמו יפגם.
3. אופים את הבשר בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 3 שעות נוספות.
4. לאחר שהבשר יוצא מהתנור, מצננים קלות ומפרקים אותו בידיים. מוסיפים את הטריאקי ומערבבים אותו לתוך הבשר.
5. בקערה גדולה, מניחים את תפוחי האדמה והבצל המגורדים, הביצים, קמח תפוחי אדמה, שמן, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
הרכבת היאפצ'ק:
6. בתבנית גדולה, מניחים מחצית מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים את החלק העליון. משטחים מעל את כל הבשר המפורק ולבסוף מניחים ומשטחים מעל את המחצית הנותרת של תפוחי האדמה. אופים בחום של 180 מעלות בתבנית מכוסה במשך שעה וחצי. מסירים את הכיסוי ואופים שעה נוספת, כדי שהיאפצ'ק יקבל השחמה יפה מלמעלה.