מתכוני וידיאו
רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. במחבת גדולה, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מתבלים בכפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ואגוז מוסקט ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות תוך ערבוב מתמיד, שהבשר מפורק ומבושל היטב.
2. במחבת נפרדת, מחממים 2 כפות שמן זית, מטגנים את השום עד שהוא מזהיב וריחני ואז מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, פפריקה, אורגנו, סוכר חום, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור ואת הבזיליקום. מערבבים, יוצקים על הכל 2 כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.הרכבת הלזניה:
3. בתבנית מלבנית בגודל 35X23 ס"מ, מסדרים שכבה של דפי לזניה, מורחים מעל מרוטב העגבניות, מניחים מעל מחצית מכמות הבשר, מהדקים עם גב של כף ומסדרים על הכל שכבת דפי לזניה, מורחים רוטב, מניחים מעל את המחצית הנותרת של הבשר, מכסים בדפי לזניה ומורחים על הכל את הרוטב שנותר.
4. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות ואז מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות.