מתכוני וידיאו
רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. מרוקנים את פטריות השמפיניון הגדולות וקוצצים דק דק את התוכן שלהן.
2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מעבירים 1/3 מכמות הבצל המטוגן לסיר קטן - בהמשך נכין בו את רוטב הפטריות.
3. למחבת עם הבצל המטוגן, מוסיפים 1/2 כפית בהרט, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור, את הפטריות הקצוצות, הסלרי, הבשר הטחון והסילאן ומבשלים במשך 7 דקות על אש בינונית תוך כדי שמפרקים את הבשר, כך שלא יישארו גושים. מסירים מהאש ומצננים מעט.
4. ממלאים את הפטריות הגדולות שרוקנו בתערובת הבשר והפטריות.
5. קורצים עיגולים מבצק העלים, מכסים כל פטריה ממולאת בעיגול בצק ומהדקים את הצדדים עם מזלג.
6. מסדרים את הפטריות המוכנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום וקצח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.
7. בינתיים מכינים את הרוטב: לסיר בו הנחנו 1/3 מהבצל המטוגן, מוסיפים את הפטריות הפרוסות, מתבלים בכפית שטוחה מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור. טורפים היטב 2-3 כוסות מים עם כף הקמח ויוצקים בהדרגה על תכולת הסיר תוך כדי בחישה. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.