מתכוני וידיאו

במקום לבזבז יום שלם במטבח ולגלגל קובות אחת אחת, אוראל בראל מבשל מרק דלעת חלומי עם קובות ממולאות בשר של 'וול דאן' - מדריך וידאו שלב אחר שלב לארוחה משפחתית מהירה, משביעה וטעימה שמוכנה על שולחנכם תוך פחות משעה.

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • בשרי

מרכיבים:

  • 1 חבילת קובה חמוסטה - כופתאות בורגול וסולת במילוי בשר של 'וול דאן'
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 600 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים
  • 2 כפות רסק עגבניות איכותי (100% עגבניות)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 לימון, סחוט היטב
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה:

קובה חמוסטה זה אוכל "של סבתא" בהגדרה. רק שבניגוד לסבתא, לא תמיד יש לנו זמן לעמוד שעות במטבח, להכין את הבצק הדק מסולת ובורגול, למלא בתערובת בשר ולגלגל קובות בזהירות. הפעם נכין מרק דלעת חמצמץ וטעים ונוסיף לו קובה חמוסטה של 'וול דאן' - כופתאות סולת ובורגול במילוי בשר שמגיעות מוכנות - רק להכניס למרק, להרתיח וליהנות מארוחה חורפית מנחמת ומשביעה.

1. בסיר גדול ורחב, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

2. מתבלים בפלפל שחור, כורכום, פפריקה, סוכר ומלח, מערבבים כמה שניות ואז מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

3. מוסיפים את הסלרי, צורבים אותו קלות עם התבלינים והבצל תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים את קוביות הדלעת, מערבבים ויוצקים כליטר מים רותחים, עד שהדלעת מכוסה.

4. מבשלים במשך 15-20 דקות בסיר מכוסה עד שהדלעת רכה, ומוסיפים את הקובות של 'וול דאן'.

5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. סוחטים פנימה את הלימון, מערבבים וכשהכל מבעבע, מכבים את האש.מגישים מיד, חם. אפשר להגיש לצד אורז לבן.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.