מתכוני וידיאו
קובה חמוסטה זה אוכל "של סבתא" בהגדרה. רק שבניגוד לסבתא, לא תמיד יש לנו זמן לעמוד שעות במטבח, להכין את הבצק הדק מסולת ובורגול, למלא בתערובת בשר ולגלגל קובות בזהירות. הפעם נכין מרק דלעת חמצמץ וטעים ונוסיף לו קובה חמוסטה של 'וול דאן' - כופתאות סולת ובורגול במילוי בשר שמגיעות מוכנות - רק להכניס למרק, להרתיח וליהנות מארוחה חורפית מנחמת ומשביעה.
1. בסיר גדול ורחב, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
2. מתבלים בפלפל שחור, כורכום, פפריקה, סוכר ומלח, מערבבים כמה שניות ואז מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
3. מוסיפים את הסלרי, צורבים אותו קלות עם התבלינים והבצל תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים את קוביות הדלעת, מערבבים ויוצקים כליטר מים רותחים, עד שהדלעת מכוסה.
4. מבשלים במשך 15-20 דקות בסיר מכוסה עד שהדלעת רכה, ומוסיפים את הקובות של 'וול דאן'.
5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. סוחטים פנימה את הלימון, מערבבים וכשהכל מבעבע, מכבים את האש.מגישים מיד, חם. אפשר להגיש לצד אורז לבן.