מתכוני וידיאו

כל הרכיבים עוברים טיגון עדין בנפרד ובסוף הם מאחדים כוחות למנה הכי מנחמת ומזינה שיש, עם ריח משגע וטעם מדהים. הכוכב של המנה הוא הקבב של וול דאן שמגיע בתיבול מזרחי נהדר שמשתלב מצוין עם הרוטב והירקות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • בשרי

מרכיבים(3 מנות):

  • 8 יחידות (450 גרם) קבב מזרחי של רשת קצביות 'וול דאן'
  • 3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות גדולות
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות גדולות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס (לא חובה)
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית כורכום מסדרת תבליני הבוטיק של 'וול דאן'
  • 1/2 כפית פלפל שחור מסדרת תבליני הבוטיק של 'וול דאן'
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית מסדרת תבליני הבוטיק של 'וול דאן'
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

הסופריטו הוא תבשיל מהיר הכנה ומנחם מאוד - אין שום דרך לטעות עם נתחי קבב איכותי ורך, מתובל היטב ותפוחי אדמה נימוחים. במקום לעשות עבודה כפולה, בחרתי להשתמש בקבבים המצוינים והטעימים של 'וול דאן' - קבב בתיבול מזרחי פיקנטי וטעים שפשוט חותכים ומוסיפים לתבשיל.

כיוון שמטגנים כל רכיב בנפרד, נתחיל קודם בטיגון שלוקח זמן רב יותר:
1. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (בגובה של כ-5 ס"מ), ומטגנים את תפוחי האדמה עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים אותם למסננת. מטגנים את הבטטה באותו אופן ומוציאים למסננת. מתבלים את תפוחי האדמה והבטטות ב-1/2 כפית מלח ומערבבים.

במקביל, מטגנים את הבצל והקבב:
2. בסיר רחב על אש בינונית, מחממים כף שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפלפל החריף, מתבלים בכורכום, פפריקה ופלפל שחור ומערבבים היטב.

3. חותכים כל קבב ל-3, מוסיפים לסיר ומטגנים אותם קלות במשך דקה מכל צד.

איחוד הרכיבים לסופריטו:
4. מעבירים את תפוחי האדמה והבטטות לסיר עם הקבב, מערבבים במשך דקה ואז יוצקים פנימה 1/2 כוס מים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות על אש נמוכה.מפזרים על הסופריטו עירית קצוצה ומגישים מיד, חם.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.