מתכוני וידיאו

גג ארבעים דקות ויש לכם ארוחה מושלמת לכל המשפחה: אוראל בראל עם מדריך וידאו להכנת סטייק פרגית עסיסי של 'וול דאן'. בזמן שהפרגיות במרינדה, מתקתקים ריזוטו מהיר וטעים עם פתיתים ופטריות

  • זמן הכנה 40 דקות
  • רמת קושי קל
  • בשרי

מרכיבים(6 מנות):

  • לפרגיות:
  • 6-4 נתחי סטייק פרגית מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 כף מיונז
  • 2 כפות רוטב דבש עם שום ושמן זית
  • 1 כף שמן
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל חריף גרוס
  • 1 כפית מלח
  • לריזוטו:
  • 2 כוסות פתיתים
  • 7-10 פטריות טריות, פרוסות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 כפות שמן
  • 5 כוסות ציר ירקות / מים חמים / מים חמים + 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה (לא חובה)

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר. 

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל רכיבי המרינדה. מוסיפים את הפרגיות, מצפים אותן היטב במרינדה, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות, לספיגת טעמים.

2. במחבת משומנת או בגריל לוהט, צולים את הפרגיות במשך 3-5 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.

3. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

4. מתבלים באגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור וכוסברה יבשה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך 1-2 דקות.

5. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם עד להזהבה, תוך כדי ערבוב.

6. יוצקים פנימה את הציר / מים חמים / מים חמים + אבקת מרק פטריות - הנוזלים צריכים להגיע עד גובה הפתיתים. מבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה ובכל פעם שנראה שהנוזלים מתאדים, מוסיפים עוד. הפתיתים צריכים להיות עטופים ברוטב סמיך ורך ולא לצאת "אחד אחד". בסוף הבישול, מכבים את האש וממתינים 5 דקות לפני שמגישים את הריזוטו.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.