מתכוני וידיאו

מה תגישו בסעודת חג השבועות בבוקר? אוראל בראל עם המנה המושלמת: קוביות סלמון איכותי של 'וול דאן' עטופות בטריאקי ושומשום שמוגשות על פסטה וירקות מוקפצים בסגנון אסייתי

  • זמן הכנה 30 דקות
  • רמת קושי קל
  • פרווה

מרכיבים(6 מנות):

  • לקוביות הסלמון:
  • 400-500 גרם סלמון ללא עור מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1/2 כוס מלח גס
  • 1/2 כוס קמח
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף שומשום
  • 1 כף שמן
  • למוקפץ:
  • 400 גרם פסטה קצרה
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 בצל סגול, חתוך לחצאי טבעות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל כתום, חתוך לרצועות
  • 7-8 פטריות טריות, חתוכות לפרוסות
  • 1/2 כרוב לבן קטן, חתוך לרצועות
  • 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
  • 5-6 כפות רוטב טריאקי
  • 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר. 

1. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף שמן וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה, עד לריכוך. לאחר הבישול, מסננים את הפסטה ומניחים בצד.

2. מניחים את נתחי הסלמון בצלחת, מכסים במלח גס, נותנים להם לשבת 10 דקות ואז שוטפים אותם היטב וחותכים לקוביות בגודל שווה.

3. מקמחים את קוביות הדג - פעולה שנותנת לסלמון קראנצ'יות נהדרת מבחוץ ושומרת עליו עסיסי מבפנים, מה שיבטיח שהוא לא יתפרק בטיגון ויתקבלו קוביות יפות.

4. בווק או מחבת גדולה, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל הסגול עד להזהבה. מתבלים ב-1/2 כפית פלפל שחור וכפית מלח, מוסיפים את כל הירקות ונותנים להם צריבה קלה. יוצקים מעל את רוטב הטריאקי, הצ'ילי המתוק ושמן שומשום ומבשלים במשך 2 דקות על אש קטנה תוך כדי הקפצה.

5. במחבת נפרדת, מחממים כף שמן ומטגנים את קוביות הסלמון להשחמה קלה מכל הצדדים. מכבים את האש, יוצקים מעל את הטריאקי, מפזרים שומשום בנדיבות ומערבבים לציפוי מלא.

6. כשהירקות רכים ועטופים ברוטב, מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומקפיצים יחד ומכבים את האש. נותנים לפסטה לנוח ברוטב במשך 3-5 דקות, לספיגת טעמים טובה.מעבירים את הפסטה והירקות לקערת הגשה, מוסיפים את קוביות הסלמון, מפזרים מעל עירית קצוצה, ושברי בוטנים וקשיו ומגישים מיד.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.