מתכוני וידיאו
נקניקיות צ'וֹרִיסוֹס מגיעות מהמטבח הספרדי והלטיני. הן חביבות הקהל בישראל, שמעדיף לרוב את הגרסה הארגנטינאית העסיסית יותר, על פני הספרדית המיובשת.
1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים, מוסיפים כף מלח ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים את הסיר מנוזלים אך שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול.
2. מוסיפים לתפוחי האדמה שבסיר את תחליף החמאה, 1/2 כוס ממי הבישול, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור. מועכים יחד לפירה חלק, רך וקטיפתי.
3. חותכים גס את הנקניקיות.4. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפלפל החריף, מתבלים בפפריקה ופלפל שחור ומערבבים במשך 1-2 דקות.
5. מוסיפים את הנקניקיות, מטגנים אותן במשך 5-7 דקות ומדי פעם הופכים אותן. מניחים לכל סועד מצע פירה בצלחת ועליו את הנקניקיות. מגישים מיד, חם.