מתכוני וידיאו

"פירה ונקניקיות" יהיו תמיד התשובה כשאין זמן להשקיע בארוחת מופת אבל עדיין רוצים צהריים או ערב משביעה ומחממת. והיום אוראל בראל מתקתק ארוחה של פירה נימוח וקטיפתי ועליו נקניקיות צ'וריסוס מתובלות ומטוגנות של וול דאן. ללקק את האצבעות 


  • זמן הכנה: שעה
  • רמת קושי: קל
  • בשרי

מרכיבים(3 מנות):

  • חבילת נקניקיות צ׳וריסוס (400 גרם) של וול דאן, מופשרת 
  • 1 בצל, חתוך לחצאי טבעות דקות
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ (לא חובה, לאוהבי החריף)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שמן
  • לפירה:
  • 5 תפוחי אדמה, מקולפים
  • 1 כף מלח (לבישול הפירה) + 1 כפית מלח (לתיבול הפירה)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 50 גרם תחליף חמאה פרווה איכותי

אופן ההכנה:

נקניקיות צ'וֹרִיסוֹס מגיעות מהמטבח הספרדי והלטיני. הן חביבות הקהל בישראל, שמעדיף לרוב את הגרסה הארגנטינאית העסיסית יותר, על פני הספרדית המיובשת.

1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים, מוסיפים כף מלח ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים את הסיר מנוזלים אך שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול.

2. מוסיפים לתפוחי האדמה שבסיר את תחליף החמאה, 1/2 כוס ממי הבישול, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור. מועכים יחד לפירה חלק, רך וקטיפתי.

3. חותכים גס את הנקניקיות.4. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפלפל החריף, מתבלים בפפריקה ופלפל שחור ומערבבים במשך 1-2 דקות.

5. מוסיפים את הנקניקיות, מטגנים אותן במשך 5-7 דקות ומדי פעם הופכים אותן. מניחים לכל סועד מצע פירה בצלחת ועליו את הנקניקיות. מגישים מיד, חם.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.