מתכוני וידיאו

ארוחה שלמה בסיר אחד שעוטפת את הבית בריח נוסטלגי מנחם. איך אנחנו אוהבים! כך תכינו את הממולאים המושלמים. אוראל בראל עם מדריך וידאו להכנת פלפלים במילוי תערובת של בשר ואורז, מבושלים ברוטב עגבניות נהדר

  • זמן הכנה שעה
  • רמת קושי בינוני
  • בשרי

מרכיבים(10 מנות):

  • 10 פלפלים גדולים
  • למילוי:
  • 400 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1/2 2 כוסות אורז בסמטי (מודדים בכוס חד"פ לשתייה חמה)
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן
  • 3/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות עגבניות מגורדות או חתוכות דק
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 400 גרם עגבניות מגורדות / חתוכות דק
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים לקוביות
  • 3-4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר. 

1. בסיר בינוני על אש קטנה, מחממים כף שמן ומטגנים את האורז עם כפית מלח במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. יוצקים מעל 1/2 3 כוסות מים חמים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. מכבים את האש ונותנים לאורז להצטנן.

2. בקערה גדולה, מניחים את האורז (אחרי שהצטנן), הבשר הטחון, הכוסברה, הפטרוזיליה, הביצה, העגבניות המגורדות והבצל. מתבלים בפפריקה מרוקאית, פפריקה חריפה, סוכר חום, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.

3. חותכים את החלק העליון של כל פלפל, מנקים אותו מזרעים ומחלקים את התערובת בין הפלפלים בצורה שווה. לא ממלאים עד הסוף וסוגרים כל פלפל עם "המכסה" שלו.

4. בסיר רחב וגדול, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון וסוכר חום ומערבבים במשך 2 דקות.

5. מוסיפים את רסק העגבניות ויוצקים פנימה מים חמים עד מחצית מגובה הפלפלים (בערך 4 כוסות). בשלב זה אפשר להוסיף גם כף אבקת מרק עוף.

6. מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 50 דקות.אם הסיר שלכם מתאים גם לאפייה, מכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים ללא כיסוי במשך 10 דקות עד שהפלפלים משחימים מלמעלה.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.