מתכוני וידיאו
רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
1. בסיר בינוני על אש קטנה, מחממים כף שמן ומטגנים את האורז עם כפית מלח במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. יוצקים מעל 1/2 3 כוסות מים חמים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. מכבים את האש ונותנים לאורז להצטנן.
2. בקערה גדולה, מניחים את האורז (אחרי שהצטנן), הבשר הטחון, הכוסברה, הפטרוזיליה, הביצה, העגבניות המגורדות והבצל. מתבלים בפפריקה מרוקאית, פפריקה חריפה, סוכר חום, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.
3. חותכים את החלק העליון של כל פלפל, מנקים אותו מזרעים ומחלקים את התערובת בין הפלפלים בצורה שווה. לא ממלאים עד הסוף וסוגרים כל פלפל עם "המכסה" שלו.
4. בסיר רחב וגדול, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון וסוכר חום ומערבבים במשך 2 דקות.
5. מוסיפים את רסק העגבניות ויוצקים פנימה מים חמים עד מחצית מגובה הפלפלים (בערך 4 כוסות). בשלב זה אפשר להוסיף גם כף אבקת מרק עוף.
6. מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 50 דקות.אם הסיר שלכם מתאים גם לאפייה, מכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים ללא כיסוי במשך 10 דקות עד שהפלפלים משחימים מלמעלה.