מתכוני וידיאו

קציצות או כיסונים, פסטלה או בסטיל - איך שלא תקראו לזה, הקונספט זהה: בשר טחון של וול דאן, מתובל היטב, עטוף בפירה תפוחי אדמה ומטוגן בציפוי קמח מצה פריך. מתכון מושלם ומדריך וידאו שלב אחר שלב שתכינו שוב ושוב הפסח הזה

  • זמן הכנה 40 דקות
  • רמת קושי בינוני
  • בשרי

מרכיבים(8 מנות):

  • 400 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 5-6 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

1. בסיר גדול על אש בינונית, מניחים את תפוחי האדמה, מכסים במים ומבשלים אותם עד לריכוך. מסננים את תפוחי האדמה לחלוטין, מתבלים במלח ופלפל שחור, מועכים היטב לפירה ומצננים לגמרי. חשוב שהפירה יהיה קר.

2. במחבת גדולה, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים עד הבצל עד להזהבה. מתבלים ב-1/2 כפית פלפל שחור, כפית שטוחה של מלח ו-1/2 כפית בהרט ונותנים להם "להיפתח" במשך 1-2 דקות.

3. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו היטב ומבשלים במשך 5-10 דקות.

4. מעבירים את הבשר למסננת כדי שיגיר כמה שיותר נוזלים ויצטנן.טיפ: מניחים את הניילון הנצמד במקרר או במקפיא - נוח יותר לעבוד איתו כשהוא קר.

הרכבת הפסטלה:
5. לכל קציצה, חותכים ריבוע של ניילון נצמד. מניחים במרכז כל ריבוע, 2 כפות מהפירה ומשטחים לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים במרכז מתערובת הבשר, אוחזים ב-4 פינות ריבוע הניילון וסוגרים אותן פנימה. מסובבים ומהדקים את החלק העליון. לאחר מכן מסירים את הניילון ומעצבים בעדינות לעיגול שטוח.

6. בקערה אחת טורפים את הביצים עם 1/2 כפית מלח ובקערה שנייה מניחים קמח מצה.

7. במחבת גדולה, מחממים היטב שמן לטיגון עמוק. במקביל, טובלים כל עיגול בביצה ואז בקמח מצה - דואגים שיד אחת תהיה תמיד יבשה, כדי שלא יווצרו גושים בקמח. מסדרים בצלחת את העיגולים שמוכנים לטיגון.

8. מטגנים בקבוצות במשך 2 דקות מכל צד או עד להשחמה טובה. מוציאים למסננת או נייר סופג ומגישים לצד סלט רענן.  

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.