מתכוני וידיאו
במתכון הבא אנחנו משתמשים בנתחי פרגית שמוכנים למילוי ונחתכים בדיוק כך שתתקבל פרגית פריכה מבחוץ, אך המילוי יישאר עסיסי והמעטפת לא תתייבש.
מתחילים בהכנת המילוי:
1. במחבת רחבה, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הגזר והצנוברים, מתבלים בפלפל שחור ותבלין על האש, מערבבים, מתבלים במלח, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב עד שהגזר רך. מסירים מהאש.
2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר הטחון עם הכוסברה ותערובת הבצל והגזר יחד עם כפית רוטב סילאן תפוזים.
מילוי הפרגיות:
3. מניחים כל פרגית על חצי נייר אפייה, מניחים במרכזה מתערובת המילוי ומגלגלים לרולדה מהודקת. לאחר מכן מגלגלים את הפרגית העטופה גם בנייר כסף וסוגרים היטב את הקצוות כמו סוכריה, כדי שלא יחדרו מים בזמן הבישול.
4. מרתיחים סיר גדול מלא במים. כשהמים רותחים, מוסיפים את "הסוכריות", מכסים ומבשלים במשך 5-7 דקות. מוציאים בזהירות, מצננים קלות, מחלצים את הפרגיות המגולגלות מעטיפת נייר האפייה ונייר הכסף ומסדרים אותן זו לצד זו בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים.
הכנת הרוטב:
5. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הפלפל האדום / השושקה עם השום, מתבלים בתבלין על האש, פלפל חריף גרוס, פלפל שחור ומלח, מערבבים ומטגנים יחד במשך דקה. מוסיפים רוטב סילאן תפוזים וסוכר חום, מערבבים היטב ומכבים את האש.
6. יוצקים את הרוטב על הפרגיות שבתבנית, מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מכסים בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מסירים את נייר האפייה, מעבירים את התנור למצב צלייה (פס זיגזג רק בחלק העליון) ואופים 10 דקות נוספות כדי שהעור יקבל קראנצ'יות טובה. משגיחים מקרוב שהפרגיות לא יחרכו.
טקסט לדוגמא