מתכוני וידיאו

יפה וחגיגית שנראית גורמה, אך בעצם ממש לא מסובך להכין אותה, במיוחד כשיש מדריך וידאו מעולה שלב אחר שלב: אוראל בראל חוסך עבודה עם נתחי הפרגית שהקצב של וול דאן מכין לו ומגלגל בהם בקלות מילוי עסיסי של בשר וירקות. עיקרית מושלמת לשבת.

  • זמן הכנה: שעה
  • רמת קושי: קל
  • בשרי


מרכיבים(6 מנות):

  • 6 פרגיות עם עור מרשת הקצביות 'וול דאן'
  • למילוי:
  • 2 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לגפרורים דקים
  • 100 גרם צנוברים
  • צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית תבלין על האש של וול דאן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית רוטב סילאן תפוזים של וול דאן
  •  לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 פלפל שושקה / פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות קטנות
  • 5 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כפית תבלין על האש של וול דאן
  • 1/2 כפית פלפל חריף גרוס וול דאן
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות סילאן תפוזים של וול דאן
  • 1 כף שטוחה סוכר חום
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

במתכון הבא אנחנו משתמשים בנתחי פרגית שמוכנים למילוי ונחתכים בדיוק כך שתתקבל פרגית פריכה מבחוץ, אך המילוי יישאר עסיסי והמעטפת לא תתייבש.

מתחילים בהכנת המילוי:
1. במחבת רחבה, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הגזר והצנוברים, מתבלים בפלפל שחור ותבלין על האש, מערבבים, מתבלים במלח, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב עד שהגזר רך. מסירים מהאש.

2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר הטחון עם הכוסברה ותערובת הבצל והגזר יחד עם כפית רוטב סילאן תפוזים.

מילוי הפרגיות:
3. מניחים כל פרגית על חצי נייר אפייה, מניחים במרכזה מתערובת המילוי ומגלגלים לרולדה מהודקת. לאחר מכן מגלגלים את הפרגית העטופה גם בנייר כסף וסוגרים היטב את הקצוות כמו סוכריה, כדי שלא יחדרו מים בזמן הבישול.

4. מרתיחים סיר גדול מלא במים. כשהמים רותחים, מוסיפים את "הסוכריות", מכסים ומבשלים במשך 5-7 דקות. מוציאים בזהירות, מצננים קלות, מחלצים את הפרגיות המגולגלות מעטיפת נייר האפייה ונייר הכסף ומסדרים אותן זו לצד זו בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים.

הכנת הרוטב:
5. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הפלפל האדום / השושקה עם השום, מתבלים בתבלין על האש, פלפל חריף גרוס, פלפל שחור ומלח, מערבבים ומטגנים יחד במשך דקה. מוסיפים רוטב סילאן תפוזים וסוכר חום, מערבבים היטב ומכבים את האש.

6. יוצקים את הרוטב על הפרגיות שבתבנית, מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מכסים בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מסירים את נייר האפייה, מעבירים את התנור למצב צלייה (פס זיגזג רק בחלק העליון) ואופים 10 דקות נוספות כדי שהעור יקבל קראנצ'יות טובה. משגיחים מקרוב שהפרגיות לא יחרכו.


טקסט לדוגמא

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.