מתכוני וידיאו

נתח מספר 8 אמנם דל בשומן, אך עשיר ברקמת חלבון, מה שמעניק לו עסיסיות טעימה. הנתח אוהב בישול ארוך ואפשר לחתוך אותו עם כף מרוב שהוא נימוח. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב

  • זמן הכנה 40 דקות
  • רמת קושי בינוני
  • בשרי

מרכיבים(6 מנות):

  • 1-1.5 ק"ג נתח בשר שריר הזרוע (מספר 8) מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 כף שמן, רצוי שמן זית
  • 1 בצל שלם, מקולף
  • 1 כף תערובת מלח ופלפל שחור גס של וול דאן ("נטו על הבשר גרוס")
  • לרוטב:
  • 1 פלפל שושקה, חצוי לאורך ופרוס
  • 3-4 גבעולי סלרי - רק העלים, קצוצים
  • 1 פקעת שומר, פרוסה
  • 7-8 שיני שום שלמות, מקולפות
  • 1 כף שמן, רצוי שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה:

נתח מספר 8 שידוע בשמו "שריר הזרוע" מיועד לבישול ארוך כדי להתרכך היטב ולמרות שהוא דל בשומן, הוא עשיר ברקמות חיבור ג'לטיניות שמעניקות לו עסיסיות טעימה. 

1. בסיר רחב וגדול, מחממים כף שמן על אש בינונית. מוסיפים את נתח הבשר וצורבים במשך 2 דקות מכל צד. מוסיפים לסיר את הבצל בשלמות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומכסים במים. מבשלים על אש נמוכה במשך 3 שעות.

2. נותנים לבשר להצטנן בסיר ואז מוציאים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות לפחות, כדי שיהיה ניתן לפרוס אותו לפרוסות יפות. שומרים בצד את מי בישול הבשר. לאחר הקירור, פורסים את הבשר לפרוסות בעובי בינוני ושווה.

הכנת הרוטב:

3. בסיר רחב על אש בינונית, מחממים כף שמן ומטגנים את פרוסות השומר עד להשחמה יפה משני הצדדים. מוסיפים את הפלפל, השום והסלרי, מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומטגנים במשך 2 דקות.

4. מסדרים מעל את פרוסות הבשר, יוצקים מעל ממי בישול הבשר ששמרנו בצד - עד לגובה פרוסות הבשר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 30-40 דקות.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.