מתכוני וידיאו

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת קבב מושלם, עסיסי וטעים כל כך, הודות לבצל המטוגן ושומן הכבש שבעיסה, וטריק מעולה שיגרום לקבב להישאר יציב על השיפוד. רוצים להכין קבב? רק ככה. מארחים לפסח עם הבשר המעולה של 'וול דאן'

  • זמן הכנה 40 דקות
  • רמת קושי בינוני
  • בשרי

מרכיבים:

  • 1 ק"ג בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 100 גרם שומן כבש (יחס השומן המומלץ לקבב זה 10% ממשקל הבשר)
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה דק דק
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ דק דק
  • 1 כף שמן לטיגון הבצל
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר. 

1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה טובה. מתבלים בפלפל שחור ובהרט, מערבבים קלות ומטגנים במשך 1-2 דקות. מכבים את האש ומצננים את הבצל.2. בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון ושומן הכבש. מוסיפים את הכוסברה, הבצל המטוגן והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

לקציצות קבב:
3. מגלגלים מהעיסה קציצות עגולות מהודקות היטב, כדי שלא יתפרקו במהלך הצלייה.

לשיפודי קבב:
4. במרכז ריבוע גדול של ניילון נצמד, מניחים חופן נדיב מעיסת הבשר ומשטחים אותו למלבן ארוך. מניחים במרכזו שיפוד גדול, עוטפים אותו בעיסת הבשר ומהדקים היטב. מעבירים את השיפודים המוכנים למקרר למשך 3 שעות לפחות להתייצבות טובה.

אופן הצלייה:
5. מסירים את הניילון מהשיפודים ומסדרים את השיפודים והקציצות על רשת גריל לוהטת, על חום גבוה. רק לאחר שצד אחד של הקבב נצלה היטב, הופכים לצד השני, אחרת הקבב יתפרק.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.