מתכוני וידיאו

בשר רך רך ומתפרק מהעצם עם ירקות שורש נימוחים ורוטב שמתחנן לחלה: כל הטוב הזה יכול להיות על שולחן השבת שלכם כי לאוראל בראל בשיתוף וול דאן יש מתכון מושלם לקדרת אוסובוקו וירקות שורש ביין אדום. תבשיל ארוך ומהביל של בקר ושורשים ברוטב ארומטי.


  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • בשרי

  • מרכיבים:
  • 1.2 ק"ג נתח אוסובוקו טרי מרשת הקצביות של וול דאן
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית + 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 ראש כרישה, חתוך לפרוסות
  • 3 שורשי פטרוזיליה, מקולפים וחתוכים לפרוסות
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לפרוסות  
  • 1 שורש סלרי, מקולף ופרוס
  • 1/4 כוס עלי סלרי קצוצים
  • 15 תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה, שטופים היטב
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
  • 1 כף סילאן
  • 5-6 עלי דפנה
  • 1 ענף תימין
  • 4 ענפי מרווה
  • 1 כף רסק עגבניות איכותי
  • 500 מ"ל ציר ירקות או 500 מ"ל מים חמים + 1 כף אבקת מרק עוף
  • 180 מ"ל מים חמים
  • 1/2 כוס יין אדום יבש

אופן ההכנה:

1. בתבנית גדולה, מניחים את הקמח, מוסיפים 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור וכף פפריקה ומערבבים היטב. מצפים את נתחי הבשר בתערובת הקמח משני הצדדים.

2. בסיר רחב בעל דפנות עבות שמתאים לתבשיל קדירה ארוך, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את נתחי הבשר, צורבים אותם במשך 2 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת.

3. מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים, פלפל אנגלי, כפית מלח שטוחה, צ'ילי קצוץ,  כף פפריקה, סילאן, רסק עגבניות, עלי סלרי ואת תפוחי האדמה שלמים בקליפתם (שוטפים היטב לפני). מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, כך שהירקות יהיו מצופים בתבלינים וצרובים קלות.

4. יוצקים לסיר את היין, מצמצמים מעט את הנוזלים ואז מניחים את נתחי הבשר על הירקות. מסדרים עליהם את עלי הדפנה, ענף התימין וענפי המרווה, יוצקים על הכל את ציר הירקות או מים עם אבקת מרק ו-180 מ"ל מים חמים. הנוזלים צריכים להגיע לגובה הבשר ולכסות אותו מעט.

5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 3-4 שעות, עד שהבשר ממש מתפרק מהעצם והירקות רכים. חשוב לערבב את התבשיל במהלך הבישול ואף לטעום ולשפר את התיבול, אם צריך.





הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.