מתכוני וידיאו

הקציצות הטעימות יושבות ברוטב 10 דקות בלבד, מה ששומר עליהן אווריריות, רכות וסופר עסיסיות • אוראל בראל עם מדריך וידאו מפורט להכנת קציצות ברוטב אדום חריף עם הדגים המשובחים של וול דאן

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • פרווה

מרכיבים:

  • 1 ק"ג דגים טחונים מרשת הקצביות 'וול דאן' (מומלץ: 300 גרם טונה, 700 גרם בקלה / נסיכה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2-3 כפות שמן
  • 2 פרוסות לחם, רטובות מעט
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 3-4 שיני שום שלמות, מקולפות
  • לרוטב:
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
  • 7-8 שיני שום שלמות, מקולפות
  • 4-5 פלפלים חריפים מיובשים (לפי הטעם)
  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 100 גרם רסק עגבניות איכותי מהול ב-2-3 כוסות מים
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה:

אנחנו נוהגים לחשוב שקציצות הן ערימה של רכיבים שפשוט מערבבים יחד, מגלגלים לכדורים ומטגנים, מבשלים או אופים, אך האמת היא שממש כמו בצק, גם הרכיבים של הקציצות צריכים להיות איכותיים ומחושבים. כדי לקבל קציצות יציבות אך לא דחוסות, רכות ואווריריות אך לא מתפרקות בבישול, נשתמש בתערובת דגים טחונים של וול דאן בחלוקה הבאה: 300 גרם דג טונה טחון - שישמור על הקציצות יציבות ו-700 גרם דג בקלה או נסיכה טחון.

1. במעבד מזון, טוחנים את הלחם עם השמן, הכוסברה והשום עד לקבלת תערובת דקה במיוחד, מה שיבטיח קציצות במרקם יציב אך אוורירי ורך.

2. בקערה גדולה, מניחים את הדגים הטחונים, מתבלים במלח, כמון ופלפל שחור, יוצקים מעל את תערובת הכוסברה ולשים ביד עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מכינים בהישג יד צלוחית קטנה עם מים ובידיים מעט רטובות, לוקחים כמות שווה מהעיסה, דוחסים אותה מעט ואז מגלגלים אותה לכדור יפה. חוזרים על הפעולה ומסדרים בצלחת את כל הכדורים המוכנים.

הכנת הרוטב:
4. בסיר גדול ורחב, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את רצועות הפלפל האדום, שיני השום והפלפלים המיובשים ומטגנים עד שהשום והפלפל האדום מתחילים להזהיב.

5. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות. יוצקים על הכל את רסק העגבניות והמים ומערבבים.

6. כשהרוטב מבעבע, מסדרים בתוכו את הקציצות, מפזרים עליהן את הכוסברה הקצוצה, מכסים את הסיר, מבשלים במשך 10 דקות על אש נמוכה ומכבים את האש. הקציצות צריכות להיות מבושלות והרוטב סמיך וטעים.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.