מתכוני וידיאו

לא התבלבלנו וזו לא מתיחה לפורים: מדובר בפרנץ' רוסט ולא "פרנץ' טוסט". אוראל בראל מכין רולדת בשר עם ירקות שורש ורוטב עשיר מנתח פרנץ' רוסט משובח וכשר למהדרין של וול דאן. מנה מרשימה וטעימה לשבת ולפורים שמתקרב בצעדי ענק.

  • זמן הכנה 40 דקות
  • רמת קושי בינוני
  • בשרי    

מרכיבים:

  • נתח פרנץ' רוסט שלם עם רשת מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 7-8 שיני שום
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3-4 כפות סילאן תפוזים של 'וול דאן'
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון גס
  • 1 כף תבלין על האש של 'וול דאן'
  • 8-10 תפוחי אדמה קטנים, לא מקולפים ושטופים היטב
  • 3 גזרים ב-3 צבעים שונים, מקולפים וחצויים לשניים
  • 1 שורש סלרי, מקולף וחצוי לשניים
  • 1 שורש כוסברה, מקולף וחצוי לשניים

אופן ההכנה:

כשרציתי להכין פרוסות בשר חגיגיות לשבת ולפורים שמתקרב, הקצב של 'וול דאן' המליץ לי מיד על נתח "פרנץ' רוסט" שידוע גם כ"לב הצוואר". הנתח עבר קיצוב מקצועי ברמה גבוהה ומגיע מוכן בתוך רשת, מה שמכין אותו בקלות לאפייה בתנור. הנתח עטוף במעט שומן ובזמן האפייה הארוכה, השומן חודר פנימה ומעניק לבשר אקסטרה עסיסיות. 

1. בעזרת סכין חדה, חורצים חריצים בנתח הבשר ונועצים בתוכם את שיני השום.

2. בקערה קטנה, מערבבים היטב מיץ תפוזים, שמן זית, סילאן תפוזים, מלח, פלפל שחור ותבלין על האש - עד לקבלת מרינדה אחידה. מורחים את הנתח במרינדה מכל הצדדים ומניחים אותו בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. מפזרים את הירקות סביב הנתח, מכסים הכל בנייר אפייה ואז בנייר כסף ואוטמים היטב את הצדדים.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות במשך 30 דקות ואז מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים במשך 4-5 שעות נוספות. אפשר להגיש את הבשר כשהוא מפורק לצד הרוטב והירקות, או להפוך אותו לרולדה חתוכה לפרוסות יפות באופן הבא:

5. לאחר האפייה, מצננים את הבשר לטמפרטורת החדר ואז עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות עד לילה שלם. לאחר הקירור, פורסים את הנתח, מחזירים לתבנית עם הרוטב והירקות ומחממים לפני ההגשה.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.