מתכוני וידיאו

"כל השנה היינו מחכים לפסח כדי לטעום את תבשיל הריאות של סבתא". אוראל בראל מכין עם ריאות עגל נהדרות של 'וול דאן' את ה-מנה של פסח: תבשיל ריאות וחומוס עשיר ומיוחד. נמנעים מקטניות בפסח? אפשר לוותר על החומוס

  • זמן הכנה 40 דקות
  • רמת קושי בינוני
  • בשרי

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 ק"ג ריאות עגל מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 כפית חומץ
  • 7-8 שיני שום, פרוסות
  • צרור כוסברה קטן, קצוץ
  • 5-6 פלפלים מיובשים
  • 300 גרם חומוס מבושל או קופסת שימורי חומוס, מסוננת (לא חובה)
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף אבקת מרק איכותית (לא חובה)
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר. 

1. מניחים את הריאות בסיר גדול (הן מכפילות את הנפח שלהן בבישול), מכסים במים עד גובה הבשר ומוסיפים את החומץ. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, מקפים את הקצף שעולה על פני המים ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי.

2. לאחר הבישול, מוציאים את הריאות לקרש חיתוך לצינון. בעזרת סכין טובה, מנקים את הנתח ומסירים את הקרום והגידים. שוטפים את הנתח היטב וחותכים לקוביות.הכנת הרוטב:
3. בסיר רחב וגדול, מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות השום והפלפלים המיובשים עד להזהבה קלה.

4. מתבלים במלח, פפריקה חריפה, כמון, פפריקה מתוקה וכורכום, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים במשך 2-3 דקות.

5. מוסיפים את גרגירי החומוס, יוצקים לסיר מים עד גובה הבשר ואם רוצים, גם כף אבקת מרק איכותית. מכסים את הסיר ומבשלים על נמוכה במשך 30-40 דקות.מגישים חם לצד פירה תפוחי אדמה או אורז.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.