מתכוני וידיאו

אוראל בראל עם מתכון וידאו שלב אחר שלב להכנת צלי בשר חגיגי וטעים עם נתח מספר 6 המצוין של וול דאן. מכינים את הבשר והרוטב בנפרד ולבסוף מאחדים אותם למנה אחת מושלמת של פרוסות בשר נימוחות עטופות ברוטב מענג שמגישים על קרם ארטישוק וירקות שורש.


  • זמן הכנה: שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • בשרי

  • לבשר:
  • נתח שלם של פילה מדומה (מספר 6) מרשת הקצביות של וול דאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שורשי פטרוזיליה, מקולפים וחתוכים גס
  • 1 שורש כרישה, פרוס לעיגולים עבים
  • 1 שורש סלרי שלם, מקולף
  • 1 בצל גדול שלם, מקולף
  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי, מקולפים
  • 1 כף גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כף שטוחה מלח גס
  • 1 כפית כמון
  • קורט מלח (לתיבול קרם הארטישוק)
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים לחצאי טבעות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • סלסלת פטריות טריות (מומלץ: פטריות שימג'י חומות ולבנות)
  • צרור עלי סלרי, קצוץ
  • 2 כפות רוטב סילאן בטעם מעושן עם צ'ילי של וול דאן
  • 1 כף קמח מהולה ב-2 כפות מים קרים


אופן ההכנה:

"פילה מדומה" הוא שמו של נתח מספר 6. נתח חלק במראה גלילי ומאורך שמתאים לצלייה איטית כשהוא שלם או לבישול ארוך ונפרס בקלות. בתום הבישול, הבשר רך כל כך שאפשר לחתוך אותו עם כף.

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את שמן הזית וצורבים את נתח הבשר במשך דקה מכל צד.

2. מוסיפים את שורשי הפטרוזיליה, שורש הכרישה, שורש הסלרי, הבצל והארטישוקים, מתבלים בפלפל אנגלי, מלח, גס וכמון. מערבבים היטב במשך דקה ואז יוצקים מים לסיר עד לכיסוי הבשר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 4 שעות. מדי פעם בודקים אם חסר מים בסיר ומוסיפים, אם צריך.

3. לאחר הבישול הארוך, ממתינים שתכולת הסיר תתקרר מעט, שופכים אותה למסננת שעומדת על גבי קערה ומחזירים לסיר רק את הירקות. עוטפים בניילון את הנוזלים שסיננו (זהו ציר בקר שנצטרך בהמשך) ואת הבשר מעבירים לצלחת נפרדת ומחכים שיצטנן לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, עוטפים את הבשר בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם (12 שעות), כדי שיהיה קל לפרוס אותו בהמשך.

4. מתבלים את הירקות בקורט מלח, מועכים היטב לפירה ואז טוחנים במעבד מזון לקרם חלק - זהו קרם הארטישוק עליו נגיש את הבשר.הכנת הרוטב:
5. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. כשהבצל מתחיל להזהיב, מתבלים בפלפל שחור, מלח, כורכום וכמון ומערבבים היטב. כשהבצל זהוב ועטוף בתבלינים, מוסיפים את הפטריות ועלי הסלרי, מערבבים ויוצקים על הכל את רוטב הסילאן-צ'ילי של וול דאן. מערבבים היטב במשך כדקה ומוסיפים 400 מ"ל מציר הבקר ששמרנו בצד ואת תערובת הקמח והמים. מערבבים הכל יחד עד שהרוטב מתאחד ומכבים את האש.

6. על קרש חיתוך, חותכים את את נתח הבשר לפרוסות יפות בעובי שווה.

7. שופכים מחצית מכמות הרוטב לתבנית גדולה ועמוקה, מסדרים מעל את פרוסות הבשר ושופכים מעל את המחצית הנותרת של הרוטב. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומהדקים היטב כדי שהבשר לא יתייבש באפייה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.

אופן ההגשה: משטחים יפה את קרם הארטישוק בצלחת הגשה ומסדרים מעל את פרוסות הבשר.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.